donderdag 27 juni 2013

DIY || schuimkoekjes

heeii,

ik heb vandaag schuimkoekjes gemaakt. Je kent ze vast wel en je eet ze vaak met kerst denk ik (van die schuimkransjes). Ze zijn heel makkelijk te maken en het is nog lekker ook. Hier het recept:

nodig (voor ong. 2 bakplaten vol)

  • 125 gram kristalsuiker
  • 125 gram poedersuiker
  • 4 eiwitten
  • 10 gram maizena
  • een mixer
  • een spuitzak

stap 1 
zorg ervoor dat je een vetvrije mixer hebt want anders krijg je nooit schuim. Weeg alle ingrediƫnten af en splits de eiwitten van het eigeel. Pas wel op dat er helemal geen eigeel bij het eiwit zit want dan wordt het ook niet luchtig.Doe de eiwitten in een kom en begin te mixen. Doe steeds een beetje suiker erbij totdat het op is. Laat het nu een tijdje mixen totdat je een stevig wit schuim krijgt.
                                                                het moet er zo uitzien.

en het shuim moet blijven hangen dan weet je dat het goed is. Je kan de kom ook boven je hoofd houden. Als het schuim goed is blijft het hangen in de kom. Als het niet goed is kan je beter even je haren gaan wassen.
 
 stap 2  
O ja ik ben wat vergeten je moet de oven nog voorverwarmen op 80 graden. Doe nu het schuim in een spuizak en begin met het spuiten van vormpjes. (denk aan hartjes, rondjes, letters, enz..)



stap 3 
nu kunnen je koekjes de oven in. Zet je koekjes in een oven van 80 graden en dan moeten ze 2 uur "drogen". ze zijn goed als ze bros en knapperig zijn van buiten en zacht vanbinnen. En klaar zijn je koekjes. Eet smakelijk!! (Pas op ze zijn verslavend!!!)

                      
                                                                    be creative
                                                                   xxxjes kyra


1 opmerking:

  1. ik lees hier niets over de maizena, wanneer dat toegevoegd moet worden

    BeantwoordenVerwijderen