zondag 28 april 2013

DIY| marsepein taartje

heey iedereen,
mijn vader gaf gisteren zijn feestje om zijn verjaardag te vieren en daarom hebben mijn moeder en ik een paar taarten gemaakt. ik had een marsepein taartje gemaakt. Ik ga jullie nu uitleggen hoe je het kunt doen. "t is niet zo moeilijk hoor

wat heb je nodig....
  • een taartje in een vorm die je leuk vind (het kan vanalles zijn bijv. rond, vierkant, een hart etc..)
  • marsepein of rolfondant (wat je het lekkerst vindt)
  • botercrème
  • een fondant- of deegroller
  • versierdingetjes om je taart te versieren (ja dûh)
  • poedersuiker
de basis   

je kunt de basis, het taartje dus kopen of zelf maken. Wij hebben het gemaakt met biscuitmix van dr. oetker. Dan moet je gewoon de stappen volgen die op het pak staan. En als je het taartje echt helemaal zelf wilt maken moet je maar even op internet kijken voor het recept. zo ziet het taartje er uit. als je het goed gedaan hebt. die van ons is wel een beetje ingezakt
                                                             

de botercrème  

botercrème maak je van poedersuiker, boter en banketbakersroom. je kunt de banketbakkers room kopen of zelf maken. Als je het zelf wilt maken moet je ook daarvoor maar weer ff op internet kijken want ik heb het recept niet. Nu uitleg hoe je de botercrème maakt
  1. doe de boter in een mixer (het is wel handig om de boter ff in stukjes te snijden)
  2. lop de boter luchtig en doe dan de poedersuiker erbij.
  3. laat dit mengsel 10 minuten kloppen
  4. daarna doe je de banketbakkerroom erbij
  5. en dan laat je dat ook nog ff kloppen tot het goed gemengd is
en klaar is je botercrème!!!!

Om te beginnen    

  1. snij eerst het taartje dwars doormidden. je krijgt dan twee helften. het maakt niet uit als je schuin snijdt want het moet later toch weer op elkaar. hte is wel handig om een inkeping te maken in de zijkant van het taartje, want dan weet je hoe hij weer op elkaar moet.
                                                     
 

2.      Doe nu de botercrème tussen de twee helften. het is net alsof je een boterham besmeert. je mag  de botercrème er lekker dik opsmeren.
                                                                  




 4. Als je de botercrème er tussen hebt gesmeerd doe je de twee helften weer op elkaar en ga je de buitenkant besmeren. je mag deze ook weer dik besmeren..
Versieren

je kan nu het taartje gaan versieren. Je kan dit met marsepein of rolfondant doen. Rofondant is wat zoeter dan marsepein. Je kan marsepein en rolfondant meestal wel vinden in de supermarkt, maar ze verkopen het ook in knutselwinkels en natuurlijk in taartwinkels
Voor de basis rol je eerst de marsepein of rolfondant uit (zorg er wel voor dat je genoeg marsepein of rolfondant hebt om de taart te bekleden amders moet geen gaan knippen en pakken, maar dat kan er ook weer leuker uitzien) Als de marsepein is uitgerold ga je de taart bekleden: Je rolt de marsepein op je roller en dan ro je de marsepein op het taartje. Duw de marsepein een beetje aan en veeg de plooien weg.

Nu kan je verdergaan met versieren en het kan van alles zijn: blometjes, rodjes, strepen, hartjes, je kan er een gezicht opmaken en nog veel meer leuke dingen. En dat was het. Zo makkelijk is het om een taartje te maken. DIt was mijn eerste uitprobeersel om een marsepein taartje te maken  en hij is wel aardig gelukt.
                                        

     
het is wel iets voor koninginnedag. Hihi
xxxjes kyra

Geen opmerkingen:

Een reactie posten