woensdag 21 mei 2014

bakwoensdag || basic recept zandkoekjes


heejj iedereen,

Weet je nog dat er vroeger van die kant-en-klaar pakketten waren voor koekjes (nu misschien ook wel). En dat dat dan ook prinsessen koekjes waren (bij mij tenminste wel). Dit koekjes recept  lijkt er best wel op (tenminste zo ruikt het). Wil je weer terug naar je kindertijd en lekker nostalgisch worden? lees dan snel verder voor her recept....
Het is eigenlijk een heel simpel recept dat je in een halfuurtje wel klaar hebt. Dus doe je schort om en pak je bakspullen, dan gaan we beginnen.


Je hebt nodig:
  • 50 gram suiker
  • 75 gram boter
  • 100 gram bloem
  • 1 zakje vanillesuiker
                               stap 1: doe de suiker, bloem, vanillesuiker en boter in een kom.
 stap 2: kneed alles goed door elkaar. In het begin wil het niet echt plakken, maar als je doorkneedt  krijg je toch een deegje. En leg het voor ongeveer een half uurtje in de koelkast.
                       stap 3: bebloem je aanrecht met bloem, leg het deegje erop en  rol het uit.
 stap 4: Steek dan vormpjes uit het deeg tot het deeg op is. na een tijdje lijkt het alsof het op is maar dan moet je gewoon weer al het deeg bij elkaar doen en opnieuw uitrollen.

 stap 5: leg de koekjes op de bakplaat. En doe ze in een voorverwarmde oven van 160 graden voor ongeveer een kwartiertje.
En na een kwartiertje heb je koekjes!! Waarschijnlijk ruikt je huis nu heel lekker naar zandkoekjes, Ik houd echt van die geur. Als je koekjes zijn afgekoeld kun je ze nog versieren. Maar gewoon naturel smaken ze ook heerlijk.
                                                                           eet smakelijk!
                                                                            be creative
                                                                              xxxjes kyra

Geen opmerkingen:

Een reactie posten