woensdag 28 mei 2014

bakwoensdag || nutella cupcakes





heee lieve lezers,

Ik heb twee obsessies: Milka en Nutella. Milka chocola kun je als tussendoortje eten maar Nutella niet. (behalve dan als je een lepel in de pot stopt en eruit gaat eten). Dus ik dacht waarom geen cupcake met Nutella erin?? Nou, hier is het recept. Bak je bakspullen maar en ga aan de slag.


Je hebt nodig:
voor het cakeje (ongeveer 10/12):
  • 150 g zachte ongezouten boter
  • 3 eieren
  • 150 g poedersuiker
  • 110 g zelfrijzend bakmeel
  • 55 g gemalen hazelnoten
  • ongeveer 100 g Nutella

voor de nutella topping
  • 75g ongezouten boter
  • 115 g Nutella
  • 75 g poedersuiker
voor de decoratie
  • 3 Kinderbueno's
 1. verwarm de oven voor op 160 graden. doe de boter (in stukjes), poedersuiker en eieren in de kom van de mixer en klop het beslag zacht en romig. Zet de mixer wel op de hoogte stand.
                                       2. Hak ondertussen de hazelnoten in kleine stukjes.
 3. Zo moet het beslag er ongeveer uit zien. Er kunnen nog kleine stukjes boter inzitten, maar die smelten tijden het bakken.
 4. Voeg de hazelnoten en het zelfrijzend bakmeel toe aan het beslagje. en roer het tot het goed vermengd is.
 5. Zo ziet het er ongeveer uit. het ziet er een beetje uit als kots, Maar laat de moet niet zakken het komt allemaal weer goed.
                     6. Schep het cupcake vormpje voor ongeveer een kwart vol met beslag.
                                                           dan een lepel Nutella erop.
 En dan helemaal bedekken met nog een lepel beslag. dan kunnen ze de oven in voor ongeveer 15  minuten.
7. zo zien ze eruit als ze de oven uitkomen. Deze zijn helaas weer ingezakt. Ik ga echt een keer  uitzoeken hoe dat nou komt want bij mij zakken ze elke keer in. Hebben jullie dat ook??
de topping

 1. Doe de boter en de poedersuiker in de mixer. En klop deze luchtig. (gebruik het liefst wel een bisschop haak dat is die haak op de foto. Die klopt de boter het meest luchtig)
                       2. Als de boter luchtig is, schep dan de Nutella erbij en mix dit goed door.
                                                3. En klaar is je nutella botercreme.
doe dan de botercrème in een spuitzak en spuit een rozetje op de cupcake. Doe een stukje Bueno erop en je cupcake is klaar om op te eten.



                                                                             be creative
                                                                        xxxjes kyra

1 opmerking:

  1. heey kyra,

    wat leuk dat je je receptjes blogt, ik heb er heel veel aan, ik ga 6 juni de nutella cakekjes proberen. hopelijk lukt het door jou goede uitleg xx

    BeantwoordenVerwijderen